2012. január 17., kedd

Orientation day

Amikor otthon Magyarországon déli fél 12-t ütött az óra valahogy akkortájt estünk mi haza az "ismerkedős estéből". Ebbe csak az volt a rossz, hogy 4 órára rá (itt reggel 8-kor) kezdődött a félnapos eligazító előadás ahol mindenről mindent meg lehet tudni az egyetemmel kapcsolatban. De végül azért sikerült felébredni időben :)

A buli két egyetemista lakásán volt (mexikóiak), és azért látszott rajtuk, hogy nem burokban nevelkedtek. Eszméletlen jófejek, bár a zenei ízlésük terén lett volna kifogásom... :) Celina - a student ambassadorunk - az elvártnak megfelelően pi.arészegre itta magát úgyhogy végülis nem ő vitt haza minket, hanem fordítva :D A többi ambassadort ismerve most már megállapíthatom, hogy ebből a szempontból nem voltunk túlságosan szerencsések, de végülis jófejnek ő is jófej, úgyhogy nem panaszkodok.

Az eligazítást túléltük, főleg, hogy vártak minket reggelivel. Kávé és müzli nélkül lehet meghaltam volna. Utána átmentünk a campus menzájára, és ingyen bemehettünk most egyszer, hogy megnézzük milyen is - és aztán feliratkozhatunk un. "meal plan"-re, ami kb. olyan mint otthon a feliratkozás egy hónapra, csak itt egy szemeszterre, és többféle lehetőség van. Pl. cirka 1300 dodóért a szemeszterben bármennyiszer bemehetsz és annyit ehetsz amennyit akarsz - tekintve, hogy svédasztalos jellegű, és tényleg MINDEN van ami szem szájnak ingere. Még nem tudom élni fogok-e a legdrágább, limitálatlan belépést garantáló ajánlattal, hátha közben megtanulok sütni-főzni... Dóri biztos örülne neki :)

Árpi úgy látszik nagyon örül a desszertjének

Mogorván nézek pedig épp tömöm magam mindennel amit csak találtam

A társaság keletebbi része
Most jöttem meg vacsiból (a képek feltöltését itt hagytam az elmúlt 3 órában...), egy mexikói étteremben voltunk a város szélén: La Posta. Kicsit casa bonita feelingem volt (aki ismeri a southparkot, ugye) csak vízesés nem volt, ellenben beszélő papagájok igen.

Ma este ugyanott lesz parti mint tegnap, de hullafáradt vagyok, holnap fél 8-ra kell menni TB szűrésre úgyhogy max egy sör a többiekkel aztán alvás... de persze ez a blogon csak holnap derül ki :)

A végére kaptok egy panorámafotót Balázs jóvoltából (középen-jobbra az Organ Mountains).


2 megjegyzés:

  1. Azért ne mindennap ugyanaz a póló legyen rajtad :P Á, ha megtanulnál főzni, akkor mégcikibb lenne, hogy én nem tudok, és nekem erre most egyáltalán nincs lehetőségem. Úgyhogy menzázz csak nyugodtan :D

    VálaszTörlés
  2. ÓÓóóó de édesek az ázsiaiak :3

    VálaszTörlés